JOŠ JEDNA USPEŠNA GENERACIJA NAPUSTILA KLUPE POLJOPRIVREDNE ŠKOLE

Uživajte u mladosti i životu, budite srećni, veseli i uspešni

Da ni aktuelna situacija sa korona virusom, ali ni mnoga druga iskušenja svakodnevice ne mogu da spreče mladost i život da se raduje uspesima, dokaz je i ovogodišnja generacija maturanata Srednje poljoprivredne škole. Napustila su je četiri odeljenja, a stazama rada i akademskih postignuća krenuli su mladi ljudi, željni novih uspeha i izazova, ponosni što su bili đaci ove škole.
Odeljenje 4-1 poljoprivredni tehničar, vodila je Vesna Vojnović.
Ana Ludoški bila je brižna razredna odeljenju 4-2, veterinarskim tehničarima čiji je poziv briga i ljubav prema životinjama.
Odeljenje 4-3, tehničare hortikulture, na put je izveo Dalibor Momirov. Rukovalac mehaničar poljoprivredne tehnike smer je razreda 3-4 a o njima se brinuo odeljenjski starešina Zlatko Markov.
– U daljem životu vam svima želim da, pre svega, ostanete svoji. Mi, vaši nastavnici, ćemo vas zauvek pamtiti kao naše dobre učenike. Uživajte u mladosti i životu, budite srećni, veseli i uspešni u svemu što radite – rekao je u svom obraćanju odlazećoj generaciji maturanata Vladimir Popov, direktor Srednje poljoprivredne škole.
Pedeset i tri učenika završila su školu sa odličnim uspehom.


Svake godine nastavničko veće bira đaka generacije. Ove godine je to Teodora Burić, učenica 4-1 koja pored Vukove diplome ima mnoge uspehe na brojnim takmičenjima.
Drugari su je birali više puta za svog predstavnika u đačkom parlamentu.
Srednja poljoprivredna škola, neguje sportske aktivnosti, pa iz tog razloga bira i sportistu generacije. Ove godine tu titulu poneo je Jovan Bosika, učenik 4-1 odeljenja.
Matursko veče generacija je provela u restoranu „Bečkerek”.

  • REČ TEODORE BURIĆ, UČENICE GENERACIJE
    Želela bih da se, pre svega, zahvalim svim profesorima koji su ove četiri godine bili uz nas. Hvala vam što ste nas bodrili i ulepšali nam školske dane. Izdvojila bih moj razred 4-1, jer je najbolji. Posebnu zahvalnost dugujemo razrednoj, Vesni Vojnović, koja je predivna i nemam reči kojima bih opisala njeno zalaganje za nas.
    Svim učenicima Poljoprivedne škole želim svu sreću u daljem životu i školovanju. Budite ispunjeni pozitivnom energijom, nasmejani, istrajni i uporni jer se to isplati. I ne zaboravite da ste svi pobednici – poručila je Teodora Burić.

M. Malbaški
Foto: Zoran Torđan, Ečka