Glumci CEKOM-a u Međunarodnom kampu mira u Ahenu

Rad u muzičkoj, likovnoj i pozorišnoj radionici ih je zbližio, a sve je krunisano dokumentarnim filmom koji će uskoro biti dostupan i na „Jutjubu“. Desetak mladih glumaca zrenjaninskog Centra za kreativno odrastanje (CEKOM) vratilo se u nedelju sa osmodnevnog boravka u Ahenu, najzapadnijem nemačkom gradu, na samoj granici sa Belgijom, gde je ove godine prvi put organizovan međunarodni Kamp mira. U njemu su, pored Zrenjaninaca, učestvovali mladi iz Banjaluke, Tuzle i Smedereva, kao i njihovi vršnjaci iz Belgije i Nemačke. U Ahen su putovali Aleksandar Danguzov, Dušan Kalejski, Mirko Radovanov, Nebojša Balaž, Ana Marinković, Isidora Jovanović, Zorica Radanov, Nađa Bjelogrlić, Đina Blažić, Marko Pantelić i Vilhelmina Tel. 

rsz_ahen_2
– Cilj je bio da se mladi zbliže kroz kreativan rad i pošalju poruku mira – kaže Dušan Kalejski, jedan od iskusnijih članova CEKOM-a, koji je zajedno sa mladim glumcem Aleksandrom Danguzovim bio vođa puta. Troškove putovanja, boravka i organizacije Kampa mira u potpunosti je pokrila Evropska komisija posredstvom programa „Erazmus plus“.
I to nije sve – „Bina mira“ biće u septembru organizovana u Zrenjaninu, a učešće je najavilo oko stotinu i pedeset mladih iz Nemačke, Belgije, Slovenije, Turske, Republike Srpske i Federacije BiH.
A. B.