Godina Gorana Kneževića

Piše: Dalibor Bubnjević

Završetak 2018. je idealna prilika da se podvuče crta. Ako bismo godinu na izmaku ocenjivali na nivou Zrenjanina, mogli bismo zaključiti da je bila pozitivna! Tome je umnogome doprineo početak rešavanja nagomilanih problema koji su decenijama gurani pod tepih.
Saobraćajni haos u gradu biće saniran dovršetkom obilaznice! Nakon mnogo obećanja, prešlo se sa reči na delo. Sugrađane je dodatno obradovalo to što se očekuje i početak izgradnje auto-puta ka Beogradu 2020. godine. Time će se sprečiti dalja depopulacija Srednjobanatskog regiona.
Vest godine je potpisivanje ugovora vrednog milijardu evra sa kineskim partnerima! Navedeni „finansijski špric“ je od suštinskog značaja ne samo za naš grad, već i za čitavu nacionalnu ekonomiju. Da bismo iskoristili sve prednosti, nužno je na vreme preduzeti sve pripremne korake – promeniti obrazovne profile u školama, ulagati u infrastrukturu i sl.
Kinesko ulaganje će biti najznačajnija zaostavština Gorana Kneževića tokom njegovog političkog delovanja! Mnogi su najpre sumnjali da će doći do realizacije tako začajnog projekta. Svoju dvoličnost su naročito iskazali tokom Goranovog lečenja.
Kako to već biva, život je najbolji režiser. Kinezi dolaze, Goran je ozdravio, a najavljena smena poltrona bi trebalo da obeleži prvi kvartal 2019. godine!