GODINA TRENERSKOG USPEHA ZRENJANINCA DEJANA DESNICE NA KLUPI VIZURE

Sezona kakva se samo poželeti može

  • Sa ekipom iz Rume osvojio je Super Kup Srbije i šampionsku titulu Srbije, veoma uspešan nastup kluba u Kupu lige šampiona

Zrenjaninac Dejan Desnica, koji trenira odbojkašice Vizure iz Rume, ove godine osvojio je šampionsku titulu i Super Kup Srbije, a njegov klub uspešno je igrao u Ligi šampiona. Prvi trenerski koraci Dejana Desnice vezani su za Radnički iz Beograda, gde je uspešno vodio podmladak. Potom je postao selektor ženske reprezentacije Malte, pa trener Dinama iz Pančeva koji je igrao u Super ligi. U MD Zrenjanin došao je 2014. godine.
Kakve vas uspomene vezuju za rad u MD Zrenjaninu gde ste bili tri sezone?
– Uspeli smo da uđemo u Super ligu, već sledeće godine osvojili smo peto mesto i igrali u Balkanskom kupu, a u trećoj sezoni izborili smo opstanak u elitnom rangu. U klubu je vladala odlična atmosfera, imao sam podršku uprave, ali nisam mogao da odbijem ponudu da pređem u Vizuru koja je do tada osvojila četiri uzastopne titule.
U Vizuri tokom prvenstva vaši saradnici bili su Zrenjaninci Aleksandar Šakić i Nenad Jonjev. Koliko vam je to značilo?
– Profesor Šakić je bio tehnički rukovodilac tima, a Nenad je radio kao portparol i oficijalni spiker na našim utakmicama. Drago mi je što su bili uz mene i što smo zajedno osvojili petu titulu za Vizuru . Odbojka je vrlo popularna u Rumi. Na prvenstvenim utakmicama pratilo nas je u proseku 500 gledalaca a na međunarodnim susretima više od 1000.
Posle takvih uspeha logično je da se ništa ne menja u klubu?
– Trenerski posao je neizvestan, u Klubu su zadovoljni, nadam se da ćemo nastaviti saradnju. Cilj je da u sledećoj sezoni budemo još bolji u Ligi šampiona, a da u domaćem prvenstvu odbranimo titulu. Posla ima mnogo, izazovi su veliki, ali ja sam spreman na to.

  • FIZIČKA HEMIJA
    Ovaj uspešni trener diplomirao je na strukovnim studijama sporta – smer odbojka, a sada je apsolvent fizičke hemije u Beogradu. Odbojku je počeo da trenira kod profesora Milenka Vukovića, igrao je u Kleku, pa u OK Bagljaš, potom je nastupao za Mladost iz Zemuna, Cobestu iz Mladenovca, a karijeru je završio u Obiliću.
  • OPUŠTANJE UZ GITARU I PECANJE
    Dejan svira gitaru, pa u trenucima slavlja i opuštanja ume da napravi sjajnu atmosferu. Ljubav prema muzici nasledio je od oca Dušana, a preneće je na jednogodišnjeg sina Dušana. Kćerka Milica, koja ima 10 godina, će (logično) igrati odbojku. Dejan voli i pecanje, kaže da ga to opušta i čini da na utakmicama izgleda „ladan kao špricer”. Rekreira se igrajući bič volej i stoni tenis.

Ž. CVETIĆ