GODIŠNjA PRIREDBA OSNOVNE ŠKOLE „JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ”

Pesmom, igrom i glumom obeležili svoj dan

Sala Kulturnog centra bila je ispunjena grajom osnovaca koji su u ponedeljak, 26. novembra održali priredbu povodom Dana Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” koja nosi ime našeg najvećeg pesnika za decu. Učenici nižih i viših razreda pripremili su prigodan program ispunjen pesmom, igrom, folklorom, recitacijama i dramskim skečevima. Nakon svake izvedbe nagrađivani su gromoglasnim aplauzima.
Direktorka škole Tanja Rođenkov, obratila se prisutima i zahvalila učenicima i kolektivu na dugogodišnjem radu, trudu i zalaganju.
– Kao što je veliki pisac i stvaralac, Jovan Jovanović Zmaj voleo, pisao i živeo za decu, tako se i mi trudimo da opravdamo ime koje naša Škola nosi, negujući humanost i drugarstvo kao najveće vrednosti. Nastavnici se trude da svakodnevnim radom učine da deca prožive svoje detinjstvo na najlepši mogući način, i da jednog dana stasaju u vredne i odgovorne ljude – rekla je Tanja Rođenkov i dodala da je ponosna na izuzetnu saradnju koju ima sa roditeljima koji kolektivu pružaju pomoć i podršku u radu, što su i pokazali prisustvom na ovoj svečanosti.

M. Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju