GOLMAN MILOŠ KOVAČEVIĆ POSLE DVE SEZONE PONOVO U PROLETERU

Jedina želja je plasman u Super ligu

Pred nama je duga i naporna sezona, ali sam siguran da će se trud isplatiti i da ćemo na kraju imati razloga za slavlje – kaže mladi rukometaš

Rukometni klub Proleter ulazi u novu sezonu sa ciljem da bude na vrhu tabele Super B lige. Ekipa je znatno podmlađena i osvežena dolaskom četvorice novih igrača, a među njima je i povratnik, golman Miloš Kovačević (21). Protekle dve sezone on je čuvao mrežu novobečejskog Jedinstva.
– Imamo kvalitetne igrače, mislim da je ekipa kadra da se dokopa mesta koje vodi u Super ligu. Pred nama je duga i naporna sezona, ali sam siguran da će se trud isplatiti i da ćemo na kraju prvenstva imati razloga za slavlje – kaže Miloš Kovačević.
Rukometaši Proletera su odigrali prvi kontrolni meč. U Novom Sadu su poraženi od Vojvodine, aktuelnog šampiona Srbije.
– S obzirom na to da je Vojvodina pripreme počela mnogo pre nas, nismo ni mogli da očekujemo nešto više, ali sam zadovoljan igrom Proletera. Sve će to iz dana u dan izgledati sve bolje i bolje. Solidno sam branio, a kao i cela ekipa i ja lagano podižem formu i biću spreman za izazove koji me očekuju – dodao je Kovačević.
Mladi rukometaš je veliki prijatelj sa Markom Gaćinovićem, koji će mu biti konkurencija na golu Proletera. Dvojica golmana su dugo trenirali zajedno pre nego što je Miloš otišao u Novi Bečej.
– Dobro se poznajemo, smatram da je zdrava konkurencija odlična za obojicu. Tako ćemo više napredovati i biti još bolji. Mislim da Marko i ja možemo mnogo da postignemo u predstojećoj sezoni. Jedno je sigurno: pomagaćemo jedan drugome jer smo kolege i pre svega pravi prijatelji – završio je naš sagovornik.
Podsetimo, osim Miloša Kovačevića u Proleter su stigli bek Nebojša Kanizaj (Crvena zvezda, Mokrin), levi bek Nenad Todorov (Vojvoda Stepa) i levi bek Luka Minić (Vranje).

  • KIKINDA TESTIRA FORMU
    Rukometaši Proletera u subotu, 18. avgusta, igraće kontrolnu utakmicu protiv novog superligaša, ekipe Kikinda Grindeks. Zanimljivo je da u timu iz Kikinde igra Zrenjaninac Marko Trninić (prošle sezone nastupao je za šabačku Metaloplastiku), a ekipu vodi trener Miljan Stanić koji je pre nekoliko sezona igrao za Proleter. Meč je na programu u 19 časova u Kristalnoj dvorani.
  • RNIĆ JUNIOR U PROLETERU?
    Sa igračima Proletera trenira i reprezentativac Momir Rnić junior. On je bio član Rajn Nekar Levena, ali se pre šest meseci povredio, pa je pauzirao. Postoji i mogućnost da Rnić junior odigra sezonu za Proleter da bi se postepeno vratio u formu. On ima i mnogo ponuda iz inostranih klubova, a šta će odlučiti, biće poznatno u narednih nekoliko dana.

 

D. PETROVIĆ