„GPK” PRIVODI KRAJU IZGRADNJU POGONA U ZONI „JUGOISTOK”

Proizvodnja počinje do kraja godine

U zrenjaninskoj industrijskoj zoni „Jugoistok” sedam inostranih i domaćih kompanija grade proizvodne pogone i najavljuju otvaranje novih radnih mesta. Jedna od njih je i „GPK” koja posluje u sklopu „EKH grupe” iz Berlina. Ovo preduzeće će u našem gradu proizvoditi točkove za kontejnere i kante za iznošenje smeća.
Vrednost investicije sa opremom, u prvoj fazi, iznosi tri miliona evra, a očekuje se da u početku bude zaposleno do 20 radnika. Vlasnik preduzeća Klaus Paul ističe da je u planu i širenje proizvodnje.
– Početkom novembra prošle godine postavili smo kamen temeljac, a sada je izgradnja objekta skoro gotova. Uprkos pandemiji korona virusa, naš posao odvija se po planu. Zahvalan sam lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću na podršci, kao i firmi „SM inženjering” koja je zadužena za građevinske radove. Zrenjanin je dobro mesto za ulaganje, voleo bih da ovde dođu i drugi investitori, a ja ću pomoći koliko mogu – kazao je Klaus Paul.
On je najavio da će, verovatno u septembru, u proizvodne pogone biti instalirane prve mašine i da će proizvodnja početi do kraja godine. Direktor pogona „GPK” u Zrenjaninu Zoran Šipka naveo je da je u planu rad u tri smene, kao i da je sva proizvodnja namenjena izvozu.
Gradonačelnik Čedomir Janjić sa saradnicima nedavno je bio na gradilištu gde se u razgovoru sa domaćinima upoznao sa planovima i ciljevima preduzeća „GPK”.
– Nemački investitor nije imao problema sa lokalnom administracijom, niti sa papirologijom – istakao je gradonačelnik Janjić i dodao da su svi investitori, koji su odlučili da rade u Zrenjaninu, zainteresovani da što pre izgrade poslovne objekte, kao i da će do kraja godine biti otvoreni novi pogoni u kojima će se zaposliti mnogo radnika.
L. Z.