GRAD DOBIO TERENSKA VOZILA: Zajedno u borbi protiv poplava

Četiri ključa terenskih vozila marke „dacia duster“ uručena su danas gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću. Na platou ispred Gradske kuće održana je konferencija za novinare, a povod je projekat „Zajedničko upravljanje rizicima od poplava“, koji je priredio Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj „Banat“.

Projekat započet aprila meseca, odobren je u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija-Republika Srbija, a u planu je da bude završen do kraja godine. Partner je Međuopštinska razvojna asocijacija „Adivest“ iz Temišvara, dok je punu podršku realizaciji projekta pružio Grad Zrenjanin.

Prema rečima Irene Živković, direktorke RCR „Banat“, cilj projekta je podizanje nivoa bezbednosti stanovnika u pograničnom području u pogledu rizika od poplava i unapređenje kapaciteta i pripremljenosti nadležnih organa lokalnih samouprava u Banatu i okrugu Timiš. Projektom je predviđena edukacije za lica angažovana u vanrednim situacijama, kao i identifikacija i ilustrovanje područja značajnog rizika od poplava.

– Grad se ozbiljno sprema za vanredne situacije, u saradnji sa MUP-om Republike Srbije – sektorom za vanredne situacije, pokušavamo da budemo što spremniji za neželjene događaje – istakao je gradonačelnik Čedomir Janjić.

Ukupna vrednost projekta je 828.080,00 evra, od čega je za Srbiju opredeljeno 523.080,00 evra.
I. B.
fotografije: Aleksandar Blanuša

1 terenska vozila 2 terenska vozila 4 terenska vozila