NA PROGRAMU ZRENJANINSKOG „KORZO FESTA“: Omaž Dušku Trifunoviću

I ovog vikenda, u četvrtak, petak i subotu, 7, 8, i 9. juna, biće nekoliko izuzetnih kulturnih događaja, u sklopu „Korzo festa“. U četvrtak, u 20 časova, u okviru programa „Sećanja“, veče poezije, na platou ispred Gradske narodner biblioteke „Žarko Zrenjanin“, posvećeno je velikom srpskom i jugoslovenskom pesniku Dušku Trifunoviću, povodom desetogodišnjice smrti. Učestvovaće književnik Pero Zubac, dugogodišnji prijatelj Duška Trifunovića, Branko Pražić, koji će, uz gitaru, pevati hotove „Bjelog dugmeta“, prema Trifunovićevom tekstu, kao i glumac Milan Tubić. U slučaju kiše program će biti održan u Biblioteci.

Na platopu ispred „Njujorkera”, u četvrtak, u 19 časova, na programu je „Maštalište” – radionica za decu. U petak, u 19.45 na programu je predstava „Čeda gluperda i učiteljica Dragica” (M. Vuković i Z. Gojkovic), a u subotu, 9. jula, u 20.30 nastupa grupa „Ti ri ri”.

Grupa „Jovica i prijatelji“ nastupa u petak, u 20.30 časova ispred Vodotornja. Likovna škola Viorela Flore je sva tri dana od 19 časova, ispred „Njujorkera”.
B.J. – Z.C-v.