GRAD ZRENJANIN NA 39. SAJMU TURIZMA U BEOGRADU: „Skoči u Zrenjanin”

Turistička organizacija Grada Zrenjanina predstavlja se na ovogodišnjem, 39. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu pod sloganom „Skoči u Zrenjanini”, čija je promoterka Ivana Španović.

Sajam je juče, 23. februara, svečano otvorio premijer Srbije Aleksandar Vučić a govorili su i potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar održivog razvoja i turizma Crne Gore Pavle Radulović.

Na Sajmu je blizu 1.200 učesnika iz 56 zemalja, a zemlja partner je Crna Gora.

Na Beogradskom sajmu danas su  svečano otvorene još tri sjamske manifestacije,  8. Međunarodni sajam vina BEOWINE, 13. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme HORECA – OPREMA i 13. Sajam suvenira „Posetite Srbiju“.

Odmah nakon otvaranja Sajma, premijer je krenuo u razgledanje manifestacije i prvo je sa saradnicima zastao kraj Štanda Turističke organizacuje Zrenjanin gde mu je direktor Zoran Ljubotina uručio promotivni materijal.

Udarna promocija turističke ponude Grada Zrenjanina je danas, 24. februara, od 12, do 14 časova. Štand će posetiti gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima.

Sa promoterima će biti i naša proslavljena skakačica u dalj Ivana Španović.

Zrenjanin ima šta da ponudi posetiocima. Njegovi su aduti receptivni, ruralni, kongresni, sportski, manifestacioni turizam…Ove godine u žiži je Muzej piva – projekat čija će realizacija znatno unaprediti turističku ponudu i privući goste iz zemlje i inostranstva. Naravno, u susret zrenjaninskom brendu, „Danima piva”, turističkoj manifestaciji koja će poslednje nedelje avgusta biti održana po 32. put.

Promoviše se i projekat EuroVelo parka Carska bara koji ovaj region vodi na mapu mrežu biciklističkih ruta Evrope.

Na štandu Zrenjanina su i predstavnici Hotela „Vojvodina”, Banje „Rusanda”, lokalnih turističkih agencija, restorana…Posetiocima će biti predstavljena i zaštićena područja i rezervati prirode, poput Carske bare, Okanj bare….

Putem folklornog stvaralaštva, posebno će se biti predstavljeno bogatsvo tradicije i kulturnog nasleđa multinacionalnog Banata: Srba, Mađara, Slovaka, Rumuna…

B.Jajić