GRAĐANI NEZADOVOLJNI GREJANJEM: Računi previsoki, kalorimetri nepouzdani

Građani koji nisu zadovoljni kvalitetom daljinskog grejanja ili smatraju da su im računi previsoki, nastaviće da se bore za ostvarenje svojih zahteva, zaključeno je na javnoj tribini održanoj sinoć u Domu mesnih zajednica „Veljko Vlahović“ i „Sonja Marinković“ na Bagljašu.

Najznačajnije zamerke na račun JKP „Gradska toplana“ se, osim na hlandne radjatore u nekim zgradama, odnose i na sumnju u merenje kalorimetrima. Predloženo je da se problem reši tako što bi se u prostrijama gde se nalaze kalorimetri postave dpule brave koje bi ljudi iz Grejanja” otključavali samo u prisustvu stanara.

Veći broj učesnika tribine govorio je o nelogčnostima u računima, a bilo je i građana koji su tvrdii da im se fakturiše i po 20 i više hiljada dinara za decembar, a „deliteji toplote“ beleže nultu potrošnju. Deo nezadovoljnih građana zahteva da se isključenje sa sistema daljinskog grejanja pojednostavi. Do kraja meseca biće organizovan najmanje još jedan skup ove vrste, apozvani su gosti iz Niša, kraljeva i Kragujevca.

M. S-n.