POKRENI SE ZA POSAO: Konkurs do kraja meseca

Prezentacija novog ciklusa nacionalnog programa Pokreni se za posao” koji pomaže pokretanje malih i porodičnih preduzeća širom Srbije, održana je danas u Multimedijalnoj sali Gradske kuće. Program Pokreni se za posao” sprovodi NVO ENECA iz Niša u saradnji i uz finansijsku podršku kompanije Filip Moris”.

Program se uspešno realizuje još od 2009. godine i do sada je podržano 606 klijenata iz cele Srbije iz oblasti poljoprivrede, zanatstva, proizvodnje, a iz Zrenjanina devetoro.

Konkurs je otvoren do 31. januara, a budući preduzetnici su mogli već danas da popune formulare ili da ih kasnije dostave elektronskim putem. Kako je rekao Milivoje Jovanović, menadžer ENECE, program pomaže onima koji žele da pokrenu ili da unapredse sopstveni biznis. Oni koji budu izabrani na konkursu, dobijaju 250.000 dinara za kupovinu neophodne opreme za pokretanje malih i porodičnih preduzeća, a sami obezbeđuju 20 odsto učešća.

Jovanović je naglasio da se Pokreni se za posao” organizuje od 2009. godine. Najviše je firmi koje se bave proizvodnjom, kao i preduzetnika do 30 godina. Sredstva se ne raspoređuju po lokalnim zajednicama, već je najvažniji projekat za delatnost, a takođe nema ograničenja ni kada je u pitanju oblast rada, niti godine.

Prezentaciji su prisustvovali zainteresovani preduzetnici. U ime domaćina, prisutnima se obratio pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić koji je istakao da je ovo treći put da se Zrenjanincima predstavlja program Pokreni se za posao”.
M. B.

pokreni se za posao1