GRAĐANI SAMI SREĐUJU DVORIŠTE BAGLJAŠKIH VRTIĆA

Nove kapije i video nadzor

Grupa građana sa Bagljaša nedavno je uspela da reši deo problema oko bezbednosti vrtića „Bambi”, „Crvenkapa” i „Bajka”, koji se nalaze u ovom naselju. O tome nas je obavestio Milan Tatić, jedan od angažovanih na rešavanju ovog pitanja.
– Postavljene su tri kapije, zatim kamere, kao i nalepnice sa obaveštenjem da imamo video nadzor i da je zabranjen ulaz u dvorište vrtića. Ovo je postignuto zahvaljujući angažovanju udruženja građana i pojedinaca, a takođe su pomogle i vaspitačice iz vrtića, kao i Marija Janković, sekretarka Mesne zajednice „Veljko Vlahović”.
Iako je pre godinu dana neformalno udruženje građana „Bagljaš u pokretu” prikupilo 2.302 potpisa sugrađana da se u budžet Grada za 2018. godinu uvrsti sređivanje ograde, kapije i osvetljenja bagljaških vrtića, Skupština grada nije usvojila predlog iz peticije.
Zajedničko dvorište tri vrtića („Bambi”, „Crvenkapa” i „Bajka”) nebezbedno je za boravak dece jer se tu uveče okupljaju psi lutalice, narkomani i alkoholičari, iza kojih ostaju đubre, flaše, polomljeno staklo i korišćeni špricevi sa iglama, izjavio je prošle godine za list „Zrenjanin” Milan Tatić. On je tada objasnio da je naročito opasno tokom zimskih meseci, kada i roditelji sa decom i zaposleni moraju do vrtića da dolaze stazama koje su u mraku.
Postavljanjem obaveštenja o zabrani ulaska u dvorište vrtića omogućava se da reaguje i policija.
M. M.