Gradonačelnik stavio akcenat na infrastrukturu!

Piše: Dalibor Bubnjević

Zrenjaninci su sa pravom bili nezadovoljni prethodnih godina! Smatrali su da je gradska infrastruktura devastirana i da se ništa ne preduzima u cilju povećanja komunalne opremljenosti. Istodobno, bili su svedoci brojnih investicija u kojima su se sugrađani uveliko zapošljavali.
Ovih dana je gradonačelnik obavestio javnost da u potpunosti uvažava pomenute kritike i naložio je stručnim službama da se pristupi rešavanju problema građana. Kolovozi su „rak rana“ sa kojom se suočavaju ne samo vozači, već i pešaci, ali i biciklisti. Neretko dolazi do oštećenja vozila zbog tzv. udarnih rupa. Međutim, situacija je ovih dana počela da se drastično menja! Operacija revitalizacije putne infrastrukture je otpočela u Mužlji i, po najavama odgovornih, biće nastavljena kako u gradu, tako i u naseljenim mestima.
Vredno pomena je i to što će Zrenjanin napokon imati stadion koji će moći da se koristi i noću! Reč je o projektu koji će doprineti povećanju kapaciteta našeg grada kao centra sportskog turizma.
Kada je reč o infrastrukturnim projektima, najveća pažnja je usmerena ka obilaznici. Za razliku od prethodnih decenija, sada je mehanizacija na terenu i kada ministri nisu sa izvođačima. Izgradnjom obilaznog puta oko grada postići će se višestruki efekti. Sugrađani će živeti u boljim uslovima, a tranizitni putnici će brže doći do cilja!