GRADSKA BAŠTA OTVORILA VRATA JOŠ JEDNE „BANATSKE BAJKE“: Bogatstvo sadržaja – od folklora do rokenrola

Svi Zrenjaninci koji ovog leta ostanu u gradu, ali i oni koji se odluče da ga posete, moći će da uživaju u bogatom programu koji je za njih obezbedila Turistička organizacija (TO) u saradnji sa Kulturnim centrom, IP Medijom 023 (IP Media) uz neizostavnu podršku Grada Zrenjanina. Manifestacija je počela u utorak, 5. juna, i trajaće do 19. augusta.

Banatska bajka3

U planu je više od 66 programa namenjenih svim generacijama, koji će se održavati od utorka do nedelje. Organizovani su tematski i počinjaće od 20 časova, dok će dečji programi počinjati u 19 časova. Utorkom su predviđene vinske priče i degustacija najboljih banatskih vina, sreda je rezervisana za multimedijalne programe, predstavljanje umetnika, književnika i umetničkih društava. Četvrtkom će se održavati dečji programi, radionice i predstave. Petak je posvećen gostima iz Turističke organizacije Srbije. Subotom će se održavati koncerti, dok će nedeljom kao i prethodne godine biti predstavljena naseljena mesta.
– Ove godine ispisujemo stranice još jedne, nove „Banatske bajke“. Prošle je to bio pilot projekat za koji nismo znali kako će izgledati. Podučeni prethodnim iskustvom, uz dobru energiju, kao i podršku određenih institucija, očekujemo veliku posećenost i rezultate bolje od prošlih – istakao je direktor Turističke organizacije Zoran Ljubotina.

Banatska bajka4
Manifestaciju koja se održava drugi put u našem Gradu zvanično je otvorio pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić istakavši njen značaj.
– „Banatsku bajku“ ove godine proširujemo na Srednjobanatski okrug, ali i na druge gradove, a takođe obogaćujemo i sadržaj. Želja nam je da naših sugrađana, ali i gostiju ovde bude svake večeri u što većem broju. Pozivam ih da dođu, da uživaju u ambijentu gradske bašte, a pre svega da podrže učesnike ove manifestacije – dodao je Radišić.
Organizatori ističu i to da će se u slučaju lošeg vremena programi biti pomerani ili će se održavati u baroknoj sali.

M.Malbaški

Foto: IP Media 023

Banatska bajka1

Banatska bajka5