GRADSKI ČELNICI UGOSTILI NAJBOLjE UČENIKE, NOSIOCE VUKOVIH DIPLOMA

U slavu znanja i obrazovanja

Diploma koja nosi ime tvorca našeg najsavršenijeg pisma i jednom od stubova srpske književnosti, Vuka Stefanovića Karadžića, najznačajnije je učeničko priznanje za svakog ko ga zasluži tokom školovanja. U protekloj školskoj 2018/2019. godini ukupan broj nosilaca „Vukove diplome” sa teritorije Grada Zrenjanina je 299, od toga 163 osnovca i 136 srednjoškolaca.
Nastavljajući dugogodišnju tradiciju za njih je u petak, 12. jula, organizovan prijem u gradskoj bašti, kojem su prisustvovali Snežana Oluški Vlačić, načelnica Školske uprave za Banat, zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnici gradonačelnika Duško Radišić i Simo Salapura.
– Znanje je definitivno najveća moć i bogatstvo koje posedujete. Ono što je mnogo teže jeste stići do njega. Pre svega vam čestitam što ste bili istrajni, požrtvovani i što ste vredno učili i radili svih ovih godina. Velika podrška su vam bili vaši roditelji a pomoć vam je stizala i od direktora i profesora, koji su vam obezbedili najbolje uslove, otvorili vaše riznice znanja na pravi način i pružili vam ono najbolje što su mogli. Zato je ovaj dan slava znanja i obrazovanja – istakla je načelnica školske uprave Snežana Oluški Vlačić.
„Vukovcima” su uručene diplome, knjige Ive Andrića i Meše Selimovića, a svi oni moći će besplatno da posećuju gradske bazene do kraja godine.
Put do Vukove diplome nije lak, a kako su do nje stigli ispričali su nam pojedinci.
M. Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju