INICIJATIVA STANARA SA „RUŽE”: Postavljena ograda oko dečjeg igrališta

Inicijativa građana – njih više od 360 koji stanuju u naselju Ruža Šulman” – urodila je plodom. Pre svega roditelji, a i ostali stranari ovog naselja, tražili su da se dečje igralište u parkiću obezbedi ogradom, s obzirom na to da je prošle godine automobil udario dete.

U Mesnoj zajednici Dositej Obradović” su, kako nam je rekao predsednik Saveta Duško Radišić, odlučili da se to i učini, tako da je ovih dana bilo dosta posla zbog postavljanja zaštitne ograde. Mada ne na početku, ubrzo su se aktivistima Mesne zajednice pridružili i stanari ovog naselja.

cof

Prošle godine je potekla inicijativa roditelja, sugrađana i stanovnika naselja da se na ovaj način obezbedi igralište u parku i da deca budu koliko-toliko zaštićena. Ovde nije toliko gust saobraćaj, ali na ovaj način ćemo sprečiti da deca istrčavaju direktno na kolovoz. Mislim da je oko 360 sugrađana potpisalo peticiju. I ja kao predsednik Saveta MZ sam potpisao, jer i moja deca se, takođe, ovde igraju – kaže Duško Radišić, predsednik Saveta MZ Dositej Obradović.

Mesna zajednica je obezbedila materijal. Mada je u početku radova bilo malo građana, kasnije ih je bilo više. Zanimljivo je da je ograda od oblica, a deca su tražila da one budu ofarbane u raznim, veselim bojama, pa su i sami pomagali.

Završeno je postavljanje i farbanje ograde, a popravljene i ofarbane tri klupe, ljuljaške, klackalice. Očišćen je peskarnik i napunjen novim peskom. Najznačajnije je što je Savet MZ radio zajedno sa stanovnicima naselja i tako smo pokazali da samo zajedno mozemo mnogo da uradimo za naše okruženje. Najveći uspeh je svakako što su nam se deca pridružila pri farbanju. Radili su na svom igralištu i siguran sam da će ga tako brižno i čuvati. To je bio jedan od najlepših dana od kada se bavim ovim poslom. Veliko hvala svima na pomoći i podršci – rekao je Radišić.

M. B.

Foto: D. Radišić

 

 

dav
smacap_Bright