GRADSKI VEĆNICI DALI SAGLASNOST ZA ZAKUP ZEMLjIŠTA ZA PREČISTAČ

Skupština zakazana za sredu

Među najvažnijim tačkama koje je Gradsko veće usvojilo u sredu, 6. oktobra, jeste i odluka o pokretanju postupka za davanje u zakup zemljišta za izgradnju prečistača otpadnih voda. Krajem ove ili početkom naredne godine mogla bi da počne izgradnja ovog postrojenja, najavljuje zamenik gradonačelnika Saša Santovac.
Većnici su se takođe saglasili i sa dopunom Posebnog programa korišćenja subvencija iz budžeta Grada za JKP „Vodovod i kanalizacija” za tekuću godinu, a prihvatili su i promene i dopune programa poslovanja ovog preduzeća. Reč je o petom ovogodišnjem rebalansu programa „Vodovoda”. Njime su smanjene subvencije za isporučenu prečišćenu vodu za 17.000.000 dinara (sa 28.246.000 na 11.246.000), a ova suma preusmerena je na redovno održavanje atmosferske kanalizacije i u subvencije za vodosnabdevanje. Takođe su za 6 miliona dinara smanjena sredstva za nabavku dobara, usluga i radova.
Preostale tačke desete sednice Gradskog veća odnosile su se na usklađivanje sa zakonskim odredbama u radu Narodnog muzeja i Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin”.
M. Malbaški
FOTO: Grad Zrenjanin

Opširnije u štampanom izdanju