GRADSKO VEĆE: Odlučeno o prodaji zemljišta korejskoj kompaniji

Odlukom o otuđenju 7 hektara i 36 ari građevinskog zemljišta u zoni „Jugoistok” u korist ogranka korejske kompanije „Eseks”, „Eseks Balkan DOO” Beograd, Gradsko veće je na jutrošnjoj sednici učinilo još jedan korak ka realizaciji investicije vredne oko 30 miliona evra.
– Odlična je ovo vest za naš grad. Fabrika će zaposliti izeđu 160 i 170 radnika mahom tehničkih struka. Sve gradske službe koje su bile uključene u ovaj posao radile su odlično, a posebnu zahvalnost dugujemo Vladi Srbije, koja je brzo – na sednici održanoj prvog marta – dala potrebne saglasnosti. Naravno, najveća korist za grad je to što će porasti zaposlenost u gradu, a to je najznačajniji zadatak administracije kojom rukovodim. Već naredne sedmice očekujem potpisivanje ugovora sa ino partnerom, a kasnije u martu – polaganje kamena temeljca – izjavio je ovom prilikom gradonačelnik Zrenjanina Čeomir Janjić.
Investitor za zemljište plaća 242 hiljade evra. Tržišna cena od 583.386 evra snižena je na osnovu saglasnosti Komisije za kontrolu državne pomoći, izdate 26. januara.

M. S-n.

1b-SEDNICA GRADSKOG VECA 8 III 18