HAVARIJA NA UGLU GUNDULIĆEVE I KEJ „2. OKTOBRA”: Zbog ogromne bare otežan prolaz

Kiša koja je pala prethodnog dana napravila je problem u naselju Mala Amerika. Naime, odvodi koji bi trebalo da sakupljaju vodu na ukrštanju ulica Gundulićeve i „Kej 2. oktobra” začepili su se, čime je stvorena ogromna bara, prema slobodnoj proceni duga oko 5 metara, široka oko 3, a duboka skoro pola metra, koja smeta kako pešacima tako i vozačima.


Siniša Gajin iz JKP „Vodovod i kanalizacija” objašnjava da su njihova specijalna „boma“ vozila za odgušenje i usisavanje otpadnih voda u kvaru, te da se trenutno nalaze na popravci. Kako navodi, u pitanju su vozila stara dvadesetak godina, koja su aktivna 24 časa, što je razlog povremenih kvarova. Završen je postupak nabavke novog specijalizovanog vozila koje bi trebalo da bude isporučeno preduzeću u novembru, kazao je Gajin.

– JKP „Vodovod i kanalizacija” je angažovala dve „bome“ iz beogradskog vodovoda da bismo pripremili mrežu za prihvat juče najavljenih atmosferskih padavina. Do većeg zadržavanja vode na javnim površinama došlo je samo na pojedinim mestima gde ima ulegnuća u putnoj infrastrukturi i gde već postoje evidentirani problemi u funkcionisanju atmosferske kanalizacije, koje je potrebno otkloniti. Zbog opisane situacije JKP „Vodovod i kanalizacija” moli građane za strpljenje i razumevanje do momenta popravke vozila i uklanjanja zadržane vode – naveo je Siniša Gajin iz ovog preduzeća.

Ž.M.