Hetvenéves a nagybecskereki Petőfi Magyar Művelődési Egyesület

Egy egyesület, mely összefogja a közösséget
A nagybecskereki Petőfi Magyar Művelődési Egyesület az idén ünnepli fennállásának 70. évfordulóját. A központi, jubileumi ünnepségre a teltházas Toša Jovanović Népszínházban – magas rangú hazai és külföldi vendégek jelenlétében – került sor. Történelmi áttekintést Balázs Ilona, az egyesület elnök asszonya mondott, mely után ünnepi beszédet mondtak Pásztor István, a Vajdasági Képviselőház elnöke, mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Dudás Károly, a VMMSZ elnöke.Beszédükben kiemelték, hogy a nagybecskereki Petőfi világítótornya és bástyája  az itteni magyar közösségnek, hiszen tagjai olyan örökséget hagytak és hagynak ránk, melyeknek köszönhetően erősödhet a közösség, van mire építeni gyermekeink jövőjét.
A beszédek után Dudás Károly a nagybecskereki Petőfi MME sokévnyi példamutató munkásságáért az egyesület  elnök asszonyának átadta a VMMSZ legrangosabb elismerését, az aranyplakettet.
Ezt követően kiosztásra kerültek a díszoklevelek az arra érdemes személyeknek és intézményeknek. A több mint negyvenévnyi példaértékű és fáradhatatlan tevékenységéért Petőfi-díjat kapott Konrád Emma, karnagy, az Emmanuel kamarakórus alapítója.
A jubileumi műsorban felléptek az Emmanuel kamarakórus tagjai, Konrád Emma karnagy vezetésével és Rontó Márta kíséretében, Lackó Inesz, Halmai Tibor, Márton Leonárd és Balázs József szavalók, az Madách Amatőr Színház színészei, Izelle Károly, aki egy monológot adott elő, Bomble Olgica és Muhi Dániel népdalcsokorral, a Piros rózsák tagjai, az egyesület egykori néptánccsoportjának tagjai, továbbá a Torontál zenekar, a nagybecskereki Sonja Marinković Általános Iskola diákjai, valamint az erzsébetlaki Császár-tó Magyar Művelődési Egyesület Szitakötő néptánccsoportja.
Borbély Tivadar