HOR ,,PANONIKA” U VIRTUELNOJ AKCIJI „OSTANI KOD KUĆE“: Zadovoljstvo je pevati zajedno

Jedan od horskih ansambala Grada na Begeju je i Mešoviti hor Panonika (,,Pannonica”), koji ovih dana proslavlja svoj prvi jubilej, 5 godina uspešnog postojanja. Iako su imali velike planove za proslavu rođendana usled situacije u kojoj smo se svi našli, i nemogućnosti da održavaju redovne zajedničke horske probe, odlučili su se da svoj značajan datum obeleže sasvim drugačije.

Više o njihovom projektu govorila je Zorica Kozlovački, dirigentkinja.

Ovih dana svi smo suočeni sa izazovom kako da zadržimo vedar duh u situaciji koja nas okružuje. Na svima nama je da učinimo nešto korisno radeći ono što najbolje znamo. A naš hor zna da peva! Navikli smo na redovne probe koje smo imali dva puta nedeljno i mnogo nam nedostaje naše zajedničko pevanje i druženje, zato smo rešili da nastavimo da pevamo iz svojih domova i podržimo akciju #OstaniKodKuće. Mnogi muzičari promovišu ovu akciju i mi smo odlučili da pokušamo i Virtuelni hor „Panonika” je „zapevao” onlajn. Mislim da smo sada najveći amaterski hor kod nas, koji je uspeo u svojoj ideji. Izazov je bio ogroman za pevače jer smo mi amaterski ansambl i nikada pred sobom nismo imali ovakve tehničke i vokalne zahteve – kaže Zorica Kozlovački i dodaje da je u ovom projektu učestvovalo 35 pevača.

Izabrali su da izvedu kompoziciju „Ukuthula” tradicionalnu afričku pesmu, u kojoj svaka strofa počinje važnim rečima koje su nam u ovom trenutku bitne a to su – mir, spasenje i pobeda.

Pomogli smo sebi da nam vreme u kući protekne kreativno i zabavno i nadamo se da ćemo preko našeg snimka i pevanja podeliti sa drugima radost i neprocenjivo zadovoljstvo koje mi osećamo kad pevamo zajedno – poručuju članovi Panonike.

www.youtube.com/watch?v=x-6BB_z4yEU&fbclid=IwAR2TDWnrnevzwUQbSKkLmfPOGojjTZ65p9bJEKAbyx-FwiMdNQMTq7UeaaY

M.Malbaški