GRADONAČELNIK ČEDOMIR JANJIĆ: Uskoro skidanje zabrane na uporebu vode

Zrenjanin je svakim danom sve bliže rešavanju višedecenijskog problema u vezi sa neispravnom pijaćom vodom. U ponedeljak je je Zavod za javno zdravlje Zrenjanin objavio rezultate analiza vode na izlazu iz postrojenja za preradu koje jasno pokazuju da je investitor uspeo da prečisti vodu i dovede je do toga da ona sada odgovara svim parametrima, navodi se u saopštenju koje nam je poslato iz kabineta gradonačelnika Zrenjanina. Osim činjenice da voda na izlazu iz postrojenja odgovara Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode, mnogo je bitnije to što je po rezultatima Zavoda voda u gradskoj mreži takođe u okviru Pravilnika, kaže se u saopštenju.
Prema rečima gradonačelnika Čedomira Janjića, građani neće dugo čekati na skidanje zabrane na uporebu vode.
– Sa izuzetno velikim razlogom za optimizam želim da poručim građanima Zrenjanina da smo napokon uspeli da prečistimo vodu i stavimo je u okvire koje nalažu Zakon i Pravilnik. Ova informacija je od izuzetnog značaja za sve građane i smatram da baš sada, u ovoj teškoj situaciji, kada se cela država nalazi u vanrednom stanju zbog pandemije korona virusa, građanima mogu da saopštima da smo na korak od skidanja zabrane. Moji saradnici i ja i pored svih nedaća i sabotaža na koje smo nailazili pri reševanju ovog problema radimo danonoćno na sledećem koraku, a to je dugo očekivano skidanje zabrane. U prethodnom periodu je bilo najava da će ovaj problem biti rešen ali sada imamo rezultat koji nam jasno pokazuje da smo uspeli da napravimo ozbiljan pomak – poručuje gradonačelnik Janjić.
Gradonačelnik je takođe napomenuo da je u toku rešavanje problema sa pritiskom u mreži i da će vrlo brzo i on biti rešen.
– Takođe želim da poručim građanima da radimo na hitnom rešavanju problema vezanog za pritisak vode u mreži. Iskreno žalim što nam se ovaj problem dešava sad u sred pandemije, međutim, isto tako verujem da ćemo i ovaj problem uspešno rešiti i da će u skorijoj budućnosti Zrenjaninci imati normalno i kvalitetno vodosnabdevanje. Mnogi će pitati zašto ranije nije rešen problem oko pritiska i moram priznati da smo imali mnogo problema sa postrojenjem za preradu vode. Takođe, imamo i velike gubitke u samoj mreži i to je takođe problem kojem ćemo se posvetiti u što hitnijem roku. Sada se sa razlogom nadam da će svi problemi u veoma kratkom roku biti rešeni na zadovoljstvo svih građana – istakao je Čedomir Janjić.
Gradonačelnik je posebno izrazio veliku zahvalnost predsednici Vlade Ani Brnabić koja i u ovim teškim trenucima za državu ima vremena da pomogne u rešavanju problema sa pijaćom vodom u Zrenjaninu.

Foto: Arhiva lista ,,Zrenjanin,,