HOR „SVETOG ARHANGELA MIHAILA“: Obeležio svoju slavu

Sinoć je u baroknoj sali održana, treća po redu, svetoarhangelska svečana akademija u organizaciji ruske pravoslavne crkve u Zrenjaninu. Svečanost je otvorio crkveni hor „Žene Mironosice” kompozicijom „Oče naš”, koju je uz pratnju članica izvela dirigentkinja Zorica Kecić. Svoje izvođenje započele su i završile prepoznatljivim duhovnim repertoarom.

DSC_7062_resizeDSC_7065_resize

Otac Veselin Vlaški, starešina hrama, održao je prigodnu besedu, čestitao praznik i slavu horu i pozdravio sve prisutne. Zatim su u programu nastupili ženski i dečji hor Svetog Arhangela Mihaila odpevavši prigodan i, za ovu priliku, pažljivo odabran repertoar.

Slavski ugođaj svojim čarobnim glasom upotpunila je Milica Dosković uz muzičku pratnju svog supruga Davora Doskovića izvevši rusko srpski triptih pesama. Kao gost predstavio se dečji crkveni hor „Svetih otaca” iz Kleka kojim diriguje Sanja Radovanović. Za sam kraj ove divne večeri imali smo priliku da čujemo i hor Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš” koji sa puno ljubavi vode učiteljice Lidija Golić i Nataša Frenc. Akademiju su vodili Mirjana i Saša Mladenović koji nas je proveo kroz burnu ali i zanimljivu istoriju ruske crkve u Zrenjaninu.

Nakon programa usledilo je druženje najmlađih učesnika horova uz posluženje.

M.Malbaški

Foto Dević

DSC_7097_resize DSC_7177_resize DSC_7152_resize DSC_7133_resize