KARAVAN IGRE U ZRENJANINU: Za kraj baletski gala koncert

Manifestacija „Karavan igre“ večeras se završava u Kulturnom centru Zrenjanina, nakon trodnevnog boravka u našem gradu. Baletski gala koncert je počeo u 19 časova, a gosti manifestacije su Ana Pavlović i Jovan Veselinović, prvaci Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu.

Na konferenciji za novinare, koja je danas održana u Kulturnom centru Zrenjanina, o manifestaciji su govorili predsednica Nacionalne fondacije za umetničku igru i direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura.

Prema rečima Aje Jung, cilj projekta „Karavan igre“ je da kroz umetničke, kreativne i edukativne, a pre svega interaktivne programe, u 15 odabranih gradova u Srbiji, predstavi i promoviše umetničku igru. Kako je istakla, namera je da ova manifestacija privuče pažnju najšire kulturne javnosti u Srbiji, pre svega mladih, ali i publike, različitih generacija, na umetničku disciplinu koja se u svetu prepoznaje kao jedna od najvažnijih u oblasti kreativne industrije i turizma, ali i benefita koje donosi lokalnom stanovništvu.

Simo Salapura je izrazio zadovoljstvo što Zrenjanin domaćin ove manifestacije. On je podsetio da je Zrenjanin grad kulture, kao i da je lokalna samouprava podržala ovaj projekat čiji je cilj popularisanje baletske umetnosti.

„Karavan igre“ se održava pod pokroviteljstvom predsednice Vlade Republike Srbije, Ane Brnabić. Organizator je Nacionalna fondacija za umetničku igru i Beogradski festival igre, uz podršku Fondacije Art mentor iz Lucerna i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije.

B. Jajić

Foto: CUBE Production