HORSKI FESTIVAL U ZRENJANINU: Prijem za horiste iz Bijeljine

U Zrenjaninu je sinoć završen trodnevni Horski festival „Slobodan Bursać“ koji je u Kulturnom centru održan čertvrti put. Učestvovalo je više od 30 horova, među kojima i horovi „Srbadija“ iz Bijeljine i „Brinke“ iz Slovenije.

U susret Festivalu, postavljena je bista na spomenik Slobodanu Bursaću, u Aleji velikana u Karađorđevopm parku, pošto je prethodna ukradena još 2012. godine. U Kulturnom centru je otvorena i izložba povodom trideset godina od osvajanja titule „Hor sveta” u Langolenu koju su organizovali Istorijski arhiv i Narodni muzej Zrenjanina. Posetioci su slušali i CD – reizdanja kasete na kojoj je snimljen Hor „Josif Marinković“ na Dubrovačkim letnjim igrama 1987. godine.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je u subotu, u baroknoj sali Gradske kuće, primio članove Srpskog crkvenog pevačkog društva Srbadija“ iz Bijeljine i dirigentkinje dr Desanku Trakilović i dr Jelenu Milićević Trakilović. Prijemu su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić i član Gradskog veća Slaviša Vlačić.

B. Jajić

(Opširinije u pisanom izdanju)

Foto J. Njegović Drndak, B. Jajić

Članovi Srpskog crkvenog pevačkog društva „Srbadija“ na prijemu kod gradonačelnika Čedomira Janjića