HUMANE ŽENE IZ KRAJIŠNIKA: Saradnja sa Udruženjem paraplegičara Banata

Članice Asocijacije žena Srbije (AŽS) u  Krajišniku, osim redovnih aktivnosti, organizuju i humanitarne akcije. One su pokrenule akciju sakupljanje čepova ,,.Čep za hendikep”, a donaciju su Udruženju paraplegičara Banata uručile juče.

– Uspostavile smo međopštinsku saradnju sa Udruženjem paraplegričara Banata iz Zrenjanina. Bila nam je čast da ih ugostimo kod nas i da im lično uručimo sakupljene čepove. Inicijativu je pokrenuo naš mešatnin i saradnik Duje Pilipović.  Dogovorili smo se o nastavku humanitarne akcije. Naše malo nekome će značiti mnogo – kaže Mirjana Umićević, predsednica AŽS Krajišnik..

U ime Udruženja paraplegičara Banata, na ovomhumanom gestu I uspostavljanju saradnje se zahvalio predsednik Nenad Krbavac.

– Akciju sakupljanja čepova u cilju nabavke ortopedskih pomagala, sprovodimo od 2012. godine. Do sada je više desetina ortopedskih pomagala dodeljeno osobama sa invaliditetom I  ustanovama koje su za to iskazale potrebu. Još jednom se zahvaljujem AŽS Krajišnik na sakupljeni čepovima i nadam se uspešnoj daljoj saradnji – rekao je Krbavac.

Uručenju donacije prisustvovao je i Dobrivoj Mihjlov, predsednik gradnuličkih penzionera. On je pohvalio ovaj gest i porucio da je to primer humanosti koji tredba i drugi da slede.Udruženje penzionera Gradnulce će dalje posredovati u saradnji ova dva udruženja – naglasio je Mihajlov.

Gosti i prijatelji dočekani su tradcionalnom dobrodošlicom – hlebom i solju.

M. Bečejac