IZVIĐAČI PERLEZA USPEŠNO ZAVRŠAVAJU GODINU: Takmičili se i družili u Bečeju

Ni kiša nije mogla da pokvari raspoloženje članova Izviđačkog odreda „Čiča Janko” na poslednjoj ovogodišnjoj smotri „Oktobarski susreti” održanoj sredinom oktobra u Bečeju. Mališani su bili željni takmičenja i druženja sa vršnjacima, objašnjava starešina Izvđačkog odreda iz Perleza Dragan Musić.

„Oktobarski susreti” bili su otvoreni za sve uzrasta od 7 do 15 godina. Učestvovala je 21 iz ekipa iz cele Vojvodine, a domaćin takmičenja bio je Odred izviđača „Ivo Lola Ribar”.

Osim tumačenja karata i pronalaženja kotrolnih tačaka, od aktivnosti su bile priređene i radionice, kao i olimpijada u nadvlačenju kanapa i igra „iks-oks”. Posle večere su svi učesnici predstavili svoj kulturno-zabavni program i tako uveseljavali jedni druge, navodi Musić.

Ponosan je na postignute rezultate ekipa koje su činila deca iz Perleza, Idvora, Farkaždina i Knićanina.

U kategoriji mlađih izviđača i planinki „Munje” su zauzele prvo mesto (Ivana Vukov, Dragana Vukov, Aleksandra Zakić i Veljko Stošić). Među poletarcima i pčelicama „Ajkule” su bile druge (Novak Mihajlović, Katarina Pavičević, Milan Stojčić,Nikolina Mirkov, Dragan Srdanov, Mia Trifunjagić i Jovan Kotarac). Tim „Vučice” zauzeo je četvrto mesto, sa samo nekoliko bodova manje treće plasirane ekipe (Anđela Torački, Marjana Ivkov, Dunja Marinkov, Katarina Belić, Sonja Mećavin, Ivana Vasov i  Marina Belić).

M.M.

foto: „Čiča Janko“