HUMANITARNA AKCIJA RADIJA „KLIK FM“: Dom zdravlja dobio savremeni logopedski aparat

Dvojica mališana, blizanaca, danas su isprobali novi logopedski set koji je kupljen za Razvojno savetovalište zrenjaninskog Doma zdravlja putem humanitarne akcije koju je pokrenuo Radio „Klik FM“.

Hajde sedite i stavite slušalice, malo ćete sada da pričate pa ćete se igrati kada završite – kazala je dečacima Zorica Stevanov, logopetkinja Razvojnog savetovališta. Zatim je počela da izgovara reči, a mališani su ponavljali za njom.

Kaži beli luk (beji uk), pečurke (pecuke), paprike (papike), cvet (set), lopta (jopta).

Nemanja, gledaj u sliku, to nećemo da diramo, to nisu igračke – kazala je mama dečačića, koji su se malo postideli zbog prisutnih novinara i gostiju.

Novi kliničko-logopedski set za lečenje dece u Razvojnom savetovalištu nabavljen je zahvaljujući humanitarnoj akciji koju je krajem maja pokrenuo Radio „Klik FM“, a kojoj su se odazvali mnogi sugrađani i firme. Oni su prikupili 334.768 dinara, kazao je Vladimir Mušicki, glavni i odgovorni urednik Radija „Klik FM“.

Od slušalaca koji su nas podržali u ovoj akciji izdovjio bih dvoje dece – Mateu Balani i Ognjena Milovanovića, koji su zajedno sa roditeljima odlučili da pozovu goste na svojim rođendanima da im ne kupe poklone nego da pare koji su za to namenili doniraju ovom projetku. Svi smo bili iskreno dirnuti – kazao je Mušicki, zahvalivši se i preduzetniku Stevi Kočalki, koji je značajno doprineo tome da se prikupi konačna suma za kupovinu logopedskog seta. Njemu je zato danas u Razvojonom savetovalištu uručena zahvalnica.

Dosadašnji aparat u Domu zdravlja na kojem su radili logopedi bio je veoma star, a kvario se i po nekoliko puta godišnje. Savremeni klinički logopedski set poseduje digitalno signalno procesiranje, a digitalna obrada signala postala je standard u rehabilitaciji slušnih i govorno-jezičkih poremećaja.

M.M.