HUMANITARNA POMOĆ NEONATOLOGIJI: Umetnici slikali u Koloniji, za novac sakupljen na aukciji kupljeni aparati i oprema

Vlasnik i generalni direktor zrenjaninske društveno odgovorne Kompanije „UM-ING“ Borislav Umićević uručio je, prošlog petka, 17. maja, načelnici Odseka neonatologije Opšte bolnice „Dr Đorđe Joanović“ dr Svjetlani Ždrale zdravstvene aparate i opremu za bebe čija vrednost premašuje 600.000 dinara. Novac za kupovinu je sakupljen nedavno na humanitarnoj aukciji slika nastalih u Koloniji Kompanije „UM-ING“ tokom proteklih pet godina. U ovom poklonu su zaštitne naočare za bebe i sijalice za fototerapiju, aparat za terapiju novorođenčadi kiseonikom, otoskop, laringoskop, špric pumpe, silikonski ambu-baloni, sterilizator i pulsni oksimetar.

Reč je, zapravo, o svemu što je trenutno neophodno za uspešan pregled i utvrđivanje eventualne terapije za novorođenčad u prvim danima života.

Prisustvovali su i pomoćnik direktorke za medicinske poslove, obrazovanje i naučno-istraživački rad dr Vladimir Arbutinov, šef Odseka akušerstva dr Tibor Jesenski glavna sestra Andrijana Santovac, zdravstveni tim Neonatologije i Izabela Kiš, sekretarka ZREPOK-a, koj je vodila januarsku aukciju.

Tekst i foto: Branka Jajić

Opširnije u štampanom izdanju