HUMANITARNI KONCERT „ZA DEČJI OSMEH” ODRŽAN NA RADOST NAJMLAĐIH ZRENjANINACA

Mališani za velika dela i vršnjake

Velika sala Kulturnog centra u koju se jedva moglo ući nedavno se pretvorila u mesto prave pretpraznične žurke. Najmlađi su na sceni izvodili razne plesne koreografije od modernog, dens baleta, folklora. Sala je vrvela od radosnih dečjih osmeha, muzike, aplauza…
Fejsbuk grupa „Mame Zrenjaninke”, u saradnji sa Crvenim krstom i Kulturnim centrom, organizovala je humanitarni koncert pod nazivom „Za dečji osmeh” i ostvarila svoju nameru. Cilj koncerta bilo je prikupljanje sredstava u vidu slatkiša, slaniša, neotpakovanih igračaka, školskog pribora od kojih su napravljeni paketići za dečicu koja su socijalno ugrožena.

PAKETIĆI ZA NAJUGROŽENIJE
– Odziv je bio više od očekivanog, što je još jedan od dokaza humanosti Zrenjaninaca i njihove volje da pomognu deci koja su deo nas i našeg društva. Ulaznica je bila slatkiš, slaniš, neotpakovana igračka ili nešto od školskog pribora. Sakupili smo dovoljno da napravimo oko 100 paketića. Prikupljena sredstva Crveni krst je prosledio u vidu paketića deci kojima je naša pomoć neophodna – rekla je Marijana Ristić, članica Fejsbuk grupe „Mame Zrenjaninke” i jedna od organizatorki, zahvalivši se svima na humanosti.
Miroslava Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju