I OVE GODINE „SPARTAKOVE” NAGRADE STIGLE U ZRENJANIN

Priznanja za Trajkovića, Cvijetića i Stanulova

Šef stručnog štaba Rvačkog kluba Proleter i sportski novinar laureati su u konkurenciji trenera i sportskog radnika, a veslački as je nagrađen za životno delo

Najviše pokrajinsko sportsko priznanje – nagrada „Jovan Mikić Spartak”, koju dodeljuje Sportski savez Vojvodine, uručene su ove godine po 51. put, a zaslužili su ih pojedinci i kolektivi u osam kategorija. Među laureatima su i Zrenjaninaci Vojislav Trajković, trener rvača Proletera, Budimir Cvijetić, novinar „Sportskog žurnala” i veslački as Milorad Stanulov.
Vojislav Trajković, šef stručnog štaba Rvačkog kluba Proleter je za pet godina, koliko predvodi Zrenjanince, osvojio četiri titule ekipnog šampiona države i jedno drugo mesto, a pojedinačno su njegovi rvači osvojili zlato, dva srebra i bronzu. Sa evropskih i svetskih prvenstava u Proleter su došla četiri odličja.
Za životno delo, „Spartakovu nagradu” je dobio veslački as Milorad Stanulov koji je u dubl skulu sa Zoranom Pančićem osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. godine i bronzu četiri godine kasnije u Los Anđelesu. U svojoj kolekciji Stanulov ima i bronzu sa Svetskog prvenstva osvojenu 1978. u skifu, a 1997. godine proglašen je za veslača veka.
U kategoriji sportskog radnika, nagrađen je sportski novinar Budimir Cvijetić, koji je doprineo popularizaciji sporta na području Grada Zrenjanina. Pisao je za „Sport”, „Dnevnik” i „Tempo”, a sada je dopisnik „Sportskog žurnala”.
Dobitnicima su čestitali Slobodan Boškan, predsednik Sportskog saveza Vojvodine i Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu. Na dodeli priznanja bili su pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura i generalna sekretarka Sportskog saveza Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.

  • NAGRADA ZA KOČALKU
    Jedan od dobitnika prestižnog priznanja je i Steva Kočalka, rodom iz Žitišta, vlasnik firme „Valor” d.o.o. Na predlog Sportskog saveza Žitišta on je nagradu zaslužio u oblasti donatorstva i sponzorstva. Kočalka godinama značajno finansijski pomaže Košarkaški klub „Sveti Đorđe”, kao i ostale sportske aktivnosti u Opštini Žitište.

B. M.