I OVOG VIKENDA KULTURNI CENTAR NAJAVLJUJE DOBRU SVIRKU: Nastupaju bendovi „MIST“ i „Nepalac“

U Kulturnom centru u toku je ZROK fest, letnja muzička manifestacija koja je počela početkom jula a završava se 27. avgusta. U tom periodu posetioce svake subote u Amfiteatru (Kulturnog centra) očekuju rokenrol svirke. U subotu, 6. avgusta nastupaju bendovi MIST i „Nepalac“. Svirke počinju u 22 sata. Ulaz je besplatan. Pokrovitelj ovog muzičkog festivala je Trgovinski lanac „PerSu“.
Bend Nepalac je nastao 2020. godine u specifičnim uslovima koji su u to vreme vladali u svetu muzike i umestnosti. Teško je dati neku konkretniju žanrovsku odrednicu benda, no sami članovi benda smatraju da se igraju sa muzičkim izrazom u opsegu od alternativnog roka do art-pop muzike.
Nukleus su stvorili Nebojša Barać (vokal i klavijature) i Branislav Kokora (gitara) saradnjom na polju komponovanja, koja je od prvog dana delovala obećavajuće.
Nakon formiranja bilo je potrebno neočekivano puno vremena dok se nije iskristalisala postava sposobna da iznese zahteve kompozicija koje je sam bend počeo da pravi. Nakon dolaska Nikole Veličkovića (bubanj) i Željka Ćurčića (bass gitara) stvorili su se uslovi da sastav krene sa snimanjem materijala koji je trenutno u završnoj fazi i koji muzičari planiraju da prezentuju publici u narednom periodu. Trenutno snimaju i muzički spot za pesmu ’’Beton’’, koji je izuzetno kreativnim pristupom realizovao sam pevač benda Nebojša Barać.
Bend, po potrebi nastupa kao četvorka ili petorka, a trenutno na poziciji solo gitare sa ,,Nepalcima,, nastupa Siniša Stanojević (Himera).