I TAXI ORGANIZOVAO: Besplatan prevoz za humanitarne davaoce krvi

Povodom 11. maja, kada se obeležava Dan doborovoljnih davalaca krvi, članovi kolektiva „I taxi navigator“ d.o.o., koji su do sada i sami bili višestruki individualni davaoci krvi, odazvali su se humanitarnoj akciji i prvi put organizovano dali krv na odeljenju transfuzije u Opštoj bolnici „Dr Đorđe Joanović“.

-U želji da osnažimo humanitarnu akciju, odlučili smo da, osim dobrovoljnog davanja krvi članova kolektiva, pružimo doprinos povećanju broja humanih ljudi koji imaju visok nivo svesti o potrebi da se pomogne onima kojima je ta pomoć neophodna. Organizovali smo besplatan prevoz svih dobrovoljnih davalaca krvi koji su tokom dana dali krv. Svaki davalac, koji je nakon humanog čina pozvao naše vozilo i taksi vozaču prikazao potvrdu o davanju krvi, besplatno je prevezen u bilo koji deo našeg grada – saopštili su iz ovog taksi udruženja i dodali: -Uvereni smo da pomažući drugima činimo da se i sami posebno osećamo, budući da smo pomogli onima kojima je to potrebno. Doborovoljni davaoci krvi su osobe koje ne očekuju zahvalnost za pomoć, oni nisu u mogućnosti ni da je vide u očima onoga kome je pomoć pružena, ali su duboko u sebi svesni da je njihova pomoć neprocenjiva i to je ono što ih ispunjava zadovoljstvom.

Ove godine je „I taxi“ prvi put organizovao ovakvu humanitarnu akciju, ali planira da ona postane tradicija. Članovi kolektiva zahvaljuju osoblju Odeljenja transfuzije na pomoći i realizaciji ove akcije.