Iako nas tuku i vređaju, ne odustajemo

Piše: Dalibor Bubnjević

Naš „Zrenjanin“ obeležava 66. rođendan! Tokom svih ovih godina suočavali smo se sa brojnim izazovima. Najpre političkim. Uspešno smo prošli kroz periode komunizma, potom socijalizma, tranzicije i liberalnog kapitalizma. Nisu nas mazile ni tehnološke promene. Menjali smo načine štampe novina, potom smo postali vidljivi i na Internetu.
Šta je tajna uspeha lista „Zrenjanin“ već 66 godina? Odgovor je veoma jednostavan. Njegovo veličanstvo čitalac, koji svakog petka odvoji 40 dinara, naš je jedini poslodavac! On je to bio kroz sve epohe koje smo zajedno preživljavali. Na trenutak su pomislili partijci iz komiteta ili revolucionari iz kriznih štabova da mogu upravljati najtiražnijim regionalnim nedeljnikom u Srbiji. Vreme ih je, po pravilu, demantovalo i lagerovalo na otpadu političke istorije.
Novinarima i urednicima „Zrenjanina“ ni danas nije lako! U proteklih godinu dana je narodni poslanik fizički nasrnuo na glavnog i odgovornog urednika. Neidentifikovani fuzbalski delatnik, poznat organima gonjenja, pretio je urednici sportske rubrike. Novinarki sudske hronike je, u jednom momentu, onemogućeno da obavlja svoj posao…
Uprkos svim nedaćama, obećavamo vam da vas nećemo izneveriti! Za razliku od drugih medija, kod nas ćete i dalje moći čitati o pravobraniocu koji je u sukobu interesa, nelegalno postavljenom splavu ili, pak, o nezakonitim štandovima na „Danima piva“. Šta da radimo, kod nas stvarnost nije ružičasta kao na pojedinim portalima.