STARTOVAO PLIVAČKI MITING  „Gran pri kup Zrenjanina 2018”: Plivačka elita u našem gradu

Danas je počeo „Gran pri kup Zrenjanina 2018”, svakako jedan od najkvalitetnijih plivačkih takmičenja u regionu, a PK „Proleter“ već prvog dana je pokazao da je spreman za ovo takmičenje.

Justin Cvetkov je osvojio prvo mesto u kategoriji 50 metara kraul za dečake do 11 godina, a oborio je i rekord Srbije u toj uzrasnoj grupi. Ženska štafeta u konkurenciji 4×50 metara kraul apsolutno osvojila je drugo mesto. Štafetu su činile Stefanija Mikša, Danica Cvetković, Enja Katnić i Lena Stojiljkovski

– Već prvo dana viđeno je dosta uzbuđenja, naši takmičari su ostvarili dobre rezultate, ali svakako je zanimljivo pratiti i ostale, očekuje nas još tri dana vrhunskih trka, tako da preporučujem svima da posete Gradski bazen – rekao je Dragan Jocić, direktor takmičenja.

Miting će trajati do 4. novembra, a učestvuje više od 500 takmičara iz Slovenije, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Italije, Turske, Grčke, Sirije i Srbije. Miting je otvorio Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.

D. Petrović

Foto: J. Njegović Drndak