MAČEVANЈE: Medalje iz Zagreba

U Zagrebu je 11. i 12. marta održan 25. „Rapir kup” na kojem je Mačevalački klub Omladinac imao sedmoro predstavnika. Nastupilo je ukupno 180 takmičara iz Slovenije, Italije, Kipra, Švedske, Mađarske, Turske, Katara, Gruzije, Hrvatske i Srbije. Nadmetali su se u disciplini floret u kategoriji dece do 9, 11, 13, 14 i 15 godina. Takmičili su se i kadeti i juniori u muškoj, ženskoj i miks konkurenciji.

Kako nas je obavestila pomoćni trener Omladinca Teodora Golić, srebrnu medalju je osvojila Marina Mukušan u miks kategoriji do 9 godina. Posle maksimalnog broja pobeda u grupi, pozicionirala se na 2. mesto u eliminacijama. Pobedivši u tri borbe zaredom, plasirala se u finale. Posle neizvesne borbe izgubila je od takmičara iz Švedske zauzela 2. mesto u konkurenciji od 18 učesnika.

U kategoriji kadeta Mila Zorić se plasirala na 3. mesto od ukupno 17 takmičarki. Posle najboljeg plasmana u grupi, zaustavljena je u polufinalu. Rezultatom 15:12 izgubila je od Kipranke. Mila se oprobala i među juniorkama gde je zauzela 5. mesto. Kosta Kantar je kod kadeta, posle tri pobede i dva poraza u grupnoj fazi, u osmini finala izgubio od takmičara iz Slovenije. Zazeo je 7. mesto, a isti plasman je zabeležio i u juniorskoj konkurenciji. Na takmičenju su učestvovale i Petra Budišin, Minja Pražić, Oliovera Budišin i Isidora Novaković.

Narednog vikenda zrenjaninski mačevaoci idu u Vroclav u Poljsku kako bi se oprobali na pionirskom turniru u floretu.