ILDIKO BOĐO (Liga Socijaldemokrata vojvodine)

Zaboravili obolele od malignih bolesti
Aparat za zračnu terapiju imaju bolnice u Nišu, Kladovu, Beogradu (VMA), Kragujevcu (Institut za onkologiju), dok Zrenjaninci, kao i svi ostali žitelji Vojvodine, na ovaj način mogu da se leče samo u Sremskoj Kamenici. To je jula 2013. godine bio razlog da Skupština Zrenjanina jednoglasno prihvati inicijativu odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine da se i u Zrenjaninu, u ovdašnjoj bolnici, otvori odeljenje za zračnu terapiju.
U saopštenju Gradskog odbora LSV koje je u sredu dostavljeno našoj redakciji, ističe se da je sudbina pomenutog zaključka lokalnog parlamenta bila povod odbornici Ildiko Bođo da sa skupštinske govornice traži dopunu dnevnog reda, odnosno da se on dopuni Informacijom o preduzetim aktivnostima na nivou Grada vezanim za otvaranje Odeljenja zračne terapije u bolnici „Dr Đorđe Joanović”. Većina u lokalnom parlamentu odbila je, međutim, da raspravlja o ovom pitanju.
– Gde je tu interes pacijenata obolelih od malignih bolesti, koji ako dobiju terapiju na vreme, imaju realne šanse da se izleče – pitaju se ligaši i njihova koleginica Ildiko Bođo, naglašavajući da Zrenjaninke i Zrenjaninci imaju pravo da na najsavremeniji način brinu o svom zdravlju.
L.Z.