IN MEMORIAM: Oproštaj od Anuš Šimon

Beloblaćane, prijatelje, članice udruženja žena u regionu, potresla je 12. januara vest o iznenadnoj smrti Anuš Šimon, dugogodišnje predsednice Kluba žena Belo Blato, velikog humaniste, osobe koja je uvek bila spremna da pomogne. Klub čija je ona predsednica organizuje veliku manifestaciju „Slatki dan” koja čuva od zaborava kulinarsko-kolačarsku tradiciju. Oproštaj je bio juče, na mesnom groblju.

Anuš Šimon je rođena 1957. u Belom Blatu. Tu je odrasla, udala se i formirala porodicu. Ima dva sina, unuku i unuka. Veliku podršku imala je u svom suprugu, Janiju, koji joj je pomagao u mnogim njenim društvenim aktivnostima. Bila je zaposlena u OŠ „Bratstvo – jedinstvo”, kao tetkica-servirka. Volonterski je bila aktivna bezmalo u svim beloblatskim društvenim organizacijama. Bila je dobrovoljni davalac krvi. Skromna žena velike snage.

– Posebno je bila posvećena radu sa mladima, na podučavanju i negovanju kulinarsko-kolačarske tradicije i pomoći starim licima, a kao popularisanjem organske proizvodnje. Kao predsednica Kluba beloblatskih žena bila je prisutna u skoro svim projektnim aktivnostima u vezi sa promocijom ženskog preduzetništva. Vredna, preduzimljiva, humana i empatična osoba. Selo, a siguran sam i šira zajednica, izgubili su mnogo njenim odlaskom – rekao je Milan Nedeljkov, direktor Mesne osnovne škole.

Na oproštaju, Nedeljkov je rekao da je, s radoznalim očima i osmehom, širokim kao vojvođanska ravnica, Anuškina duša bila otvorena i prebogata dobrim namerama. Kada bi se neko i malkice požalio, samo bi se osmehnula, uz komentar: „Hajde, nismo babe da kukamo. Život je izazov. Stisnimo zube, idemo dalje…“

M.Bečejac