ISTORIJSKI USPEH FUDBALERA IZ ARADCA

ASK prvi put postao član Područne lige

Pobednik A lige Fudbalskog saveza grada Zrenjanina je ASK iz Aradca koji je osvojio 28 bodova na 10 utakmica (9 pobeda i jedan nerešen rezultat, gol-razlika 35:5). Drugoplasirani je MSK iz Mihajlova, koji je jedini uspeo da uzme bod ASK-u (u Mihajlovu je u susretu 3. kola bilo 1:1).
– Prezadovoljni smo što smo se plasirali u Područnu ligu, ali nam je žao što prvenstvo nije odigrano do kraja. Svi fudbaleri koji su igrali u prošloj sezoni zaslužni su za taj istorijski uspeh. Već sada razmišljamo o narednom prvenstvu, smatram da već imamo pravi tim za Područnu ligu i da ćemo vrlo brzo pokazati da smo se sa pravom izborili da budemo u tom društvu. Kada to bude moguće, organizovaćemo i veliku proslavu povodom ulaska u viši rang – kaže Dejan Striško, igrač i predsednik FK ASK.
U protekloj sezoni za ekipu iz Aradca igrali su: Rajko Kurtešan, Čaba Kurunci, Vladimir Đuriček, Vladimir Matejin, Milan Janković, Ivan Vesin, Dejan Striško, Nikola Korać, Vlada Zakić, Miloš Mijić, Milan Šćevko, Datlibor Miletić, Mladen Kujudžić, Jovan Birmanac, Milenko Adamov, Nikola Josimov, Ivica Nenin, Nenad Životin, Vladimir Gal i Kristijan Gal i Mario Čeman.
Trener ekipe je Srđan Zakić, a njegov pomoćnik Dušan Mijić. Upravu čine predsednik Dejan Striško, sekretar Milovan Nenin i direktor kluba Adam Gal.
D. Petrović