ZAVRŠNICA SUPER LIGE ZA KUGLAŠICE

Kristal se bori sa Alimentom za titulu

Kuglaški savez Srbije odlučio je da se u junu odigra finiš prvenstva u Super ligi za kuglašice. Kako sada stvari stoje, najverovatnije je da će meč prvoplasiranog zrenjaninskog Kristala i drugoplasirane Alimente iz Novog Sada odlučiti koja će od ove dve ekipe osvojiti titulu prvaka države. Taj susret će se, prema najavama, igrati u nedelju, 7. juna, na kuglani Kristala u Zrenjaninu.
Ako Kristal pobedi u velikom derbiju, onda će sve biti jasno – Zrenjaninke će biti šampionke, bez obzira na ishod poslednjeg meča Alimente i Apatina. U redovima Kristala vlada dobro raspoloženje i optimizam. Ovih dana kuglašice su, posle duže pauze, počele da treniraju i da se pripremamaju za nastup u ligi i u Kup takmičenju.
– Radimo vredno i pridržavamo se svih uputstava i mera zaštite koje su naložene. Očekuje nas odmeravanje snaga sa Alimentom, svesne smo važnosti tog meča, ali imamo prednost domaćeg terena, kao i kvalitetan i spreman tim. Verujem u naš trijumf, bilo bi lepo da kruna ostane u Zrenjaninu – poručuje Dragana Dorožan, kapitenka Kristala i jedna od najiskusnijih kuglašica te ekipe.
Ono što je takođe izvesno je da su kuglašice Banata obezbedile opstanak u Super ligi, pa će tako i u sledećoj takmičarskoj sezoni Zrenjanin imati dva ženska tima u elitnom takmičenju.
Ž. CVETIĆ