ITALIJANSKA KOMPANIJA GLМ U POGONU „MINELA“ : Na jesen posao za 150 radnika

Italijanska kompanija GLM iz mesta Kastelnuovo Vomano počeće proizvodnju izduvnih elemenata za automobilsku industriju u nekadašnjem pogonu „Minela“ u Pančevačkoj ulici u Zrenjaninu. Ugovor o zakupu za sada 5.000 kvadratnih metara poslovnog prostora na 3 godine potpisali su danas gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, predsednik kompanije GLM Graciano Forcini, direktor GLM Srbija Radivoje Poljanac i predstavnik „Minela“ Milorad Smiljanić.

– Velika je stvar kada se može objaviti dolazak ozbiljnog investitora u naš grad i šansa za zapošljavanje ovako velikog broja ljudi u proizvodnji. Veoma sam zadovoljan zbog toga i ponosan na svoje saradnike koji su zaslužili poverenje italijanskog investitora u oštroj konkurenciji većeg broja lokalnih samouprava – izjavio je ovom prilikom gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Kako su izjavili predstavnici GLM i GLM Srbija, razmišlja se i o zakupu novih 2.000 kvadratnih metara pogona u Pančevačkoj ulici, pa i gradnja novog pogona i zapošljavanje većeg broja radnika.

Osim u Italiji, GLM ima i značajne pogone u Meksiku, a 80 procenata proizvodnje izvozi u SAD, zemlje Evropske unije i Rusiju.

M. S-n.

Italijanska firma u Minelu predstavnici Italijanske kompanije Graciano Forcini predsednik LGM Grupe