FUDBAL: Rumuni uživali u Zrenjaninu

Fudbalski klub CSM Skolar Rešica iz Ruminije boravio je na petodnevnim pripremama u našem gradu. Gosti su veoma zadovoljni uslovima u hotelu “Kaštel” u Ečki gde su bili smešteni, a posebno se zahvaljuju na saradnji fudbalskom klubu Mladost iz Lukićeva, na čijim terenima su trenirali, Gradu Zrenjaninu i JU „Sportski objekti“ koji su im omogućili da koriste bazen. Da su imali sve uslove za normalan boravak u našem gradu, svedoči i predustretljivost zaposlenih u zrenjaninskoj bolnici, koji su pomogli jednom od njihovih fudbalera koji je imao visoku temperaturu.
Sve to su gosti iz Rešice začinili i sa dve kontrolne utakmice u Banatu. U prvoj su poraženi u Sakulama od domaćeg Borca (2:1), a u drugoj su savladali Radnički Zrenjanin (1:2). Bio je to prvi kontrolni meč ovog leta koji je Radnički odigrao na svom terenu i prvi poraz u pripremnom periodu. Gol za domaćina postigao je Predrag Radosavljević.
Ekipa Rešice je član treće rumunske lige, a najavili su da bi rado i naredne godine došli ovde na pripreme, jer im odgovara atmosfera u hotelu Kaštel.

N.M.

Radniccki Ressica 5 Radniccki Ressica 2 Radniccki Ressica 3 Radniccki Ressica 4