IVANA ŠPANOVIĆ NAJBOLjA U ŠANGAJU NA MITINGU DIJAMANTSKE LIGE

Pobeda i rekord – nagoveštaj sjajne sezone
Najbolja atletičarka Srbije, naša sugrađanka Ivana Španović pobedila je u skoku u dalj na mitingu Dijamantske lige održanom u nedelju u Šangaju. Ona je već u prvom skoku letela 6,95 metara i postavila rekord mitinga. Taj rezultat trenutno je najbolji u Evropi, a drugi na svetskoj rang listi, na kojoj vodi Bruk Streton iz Australije (7,05 m).
– A u Šangaju nikad bolje, ostvarena je pobeda, sezona otvorena sa 6,95 m i postavljen novi rekord mitinga. Hvala na podršci, sledeća stanica je Judžin 28. maja – napisala je Ivana na fejsbuku.
Ivana je u drugom pokušaju preskočila 6,65 m, u trećoj seriji 6,74 m, a potom je zabeležila skokove od 6,88 i 6,75 metara u poslednjoj seriji. Skok u petoj seriji je propustila.
Drugo mesto zauzela je Kristabel Neti iz Kanade (6,75 metara), koliko je skočila i trećeplasirana Amerikanka Tiana Bartoleta. Ivana je pobedom u Šangaju osvojila deset bodova, Neti je pripalo šest, a Bartoleti četiri poena. Našoj atletičarki nastup u Šangaju je prvo takmičenje posle osvajanja srebra svetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu.
B. MANDIĆ