Sve najbolje iz Aradca kao na dlanu

Festival kobasica, čvaraka i herovki
Manifestacija „Aradac na dlanu” održaće se u subotu, 21. maja. Početak je u 9 časova u aradačkom parku u centru sela, zatim u dvorištu Mesne zajednice i na platou ispred te ustanove.
Kobasice će se prodavati, a besplatna će biti degustacija čvaraka. U parku ispred zgrade MZ članice četiri udruženja žena spremaće slatke i slane poslatice, a u ponudi će biti i tradicionalne herovke i krofne, kao i kiflice. Na platou gde je petkom pijaca posetioci će moći da kupe vino, aradački sir, rakiju, voće, med, orahe, lešnike, cveće, ali i suvenire.
U dvorištu Mesne zajednice biće napravljen i mini Zoološki vrt, koji bi mogao da bude zanimljiv za mališane.
U 10 časova će članovi Udruženja vinara i vinogradara početi da peku rakiju, koja će moći da se degustira. Sat vremena kasnije očekuje se da nastupe i „Meškarke”, najveći aradački brend, i to na platou ispred MZ.
Posle podne aradački vatrogasci spremaju demonstraciju vežbe u dvorištu MZ, a posle toga nastupaju aradački fokloriaši i pevačke sekcije. Svoje znanje pokazaće i šahisti, ne samo odrasli nego i pioniri. Pokrovitelj događaja je Mesna zajednica Aradac.

S. K.