IVANA ŠPANOVIĆ POBEDILA NA MITINGU „DIJAMANSTKE LIGE” U OSLU

Skok za pobedu – 6,94 metara!
Naša rekorderka u skoku u dalj i jedna od najboljih atletičarki sveta Ivana Španović, pobedila je na mitingu „Dijamanstke lige” održanom u četvrtak u Oslu. Španovićeva je ubedljivo trijumfovala skokom od 6,94 m koji je ostvarila u petoj seriji i tako osvojila maksimalnih deset poena za ukupan poredak u Ligi. Posle tri mitinga (pobede u Šangaju i Oslu i drugo mesto Judžinu) u „Dijamantskoj ligi”, u svojoj disciplini, Ivana vodi sa ukupno 26 bodova. Drugoplasirana u Oslu bila je Kristabel Netej (6,68 m), a treću poziciju zauzela je Šara Proktor (6,67 m).
Najbolja atletičarka Srbije pobedila je rivalke, ali i vremenske uslove u Oslu. Po izuzetno hladnom i kišovitom vremenu uspela je da bude na visini zadatka i da tokom celog takmičenja dominira. Njena pobeda nije nijednog trenutka dolazila u pitanje, iako je konkurencija bila izuzetno jaka. Španovićeva je takmičenje otvorila rezultatom 6,63 m, u drugoj seriji daljina je bila 6,79 m, u trećoj i četvrtoj seriji naša rekorderka je imala minimalne prestupe, da bi najbolji rezultat skočila u petoj seriji, kada je zabeležila 6,94 m što je njen drugi najbolji rezultat u sezoni.
– Ivana je pokazala zavidan nivo forme u odnosu na rivalke. Bila je ispred njih za 30 cm, ubedljivo je pobedila, postigla odličan rezultat. Još više me raduje činjenica da je Ivana skočila 6,94 m, a vreme je bilo loše. Zato mislim da u povoljnijim vremenskim uslovima možemo očekivati mnogo bolje rezultate – izjavio je Ivanin trener Goran Obradović, a preneo Atletski savez Srbije.

B. M.