IZABRANI NOVI PREDSEDNICI ROTARI I ROTARAKT KLUBOVA ZRENJANIN

Žele da inspirišu mlade

Fjodor Ćirić i Aleksandar Antanasijević rukovodiće Rotari, odnosno Rotarakt klubom Zrenjanin u 2018/2019. godini, a primopredaja predsedničkih dužnosti svečano je obeležena 21. juna u Hotelu „Vojvodina”.
NOVI ČLANOVI
Dužnost predsednika Rotari kluba za proteklu godinu obavljao je Dejan Dunđerski, koji je istakao da je uspešna rotarijanska godina iza njih. Pored sprovedenih akcija poput letnjeg kampa u Sloveniji gde šalju decu – pobednike opštinskih takmičenja i istaknute pojedince, donacije klupa OŠ „Žarko Zrenjaninin”, sadnje stabala u dve škole, održanog 18. golf dana, predstavio je dva nova člana (Ivanu Bošnjak Bošnjak i Božidara Đuricu) i predao mandat novom predsedniku i čestitao mu na funkciji.
– Trudiću se da Klub ostane na nivou kakav je bio prethodne godine. Za budućnost ne brinemo jer imamo sjajnu omladinu, Rotarakt je poznat i priznat, a u ovom gradu su na dobrom glasu, što možemo da zahvalimo Momčilu Dragiću koji na lep način brine o njima. Cilj Rotarija je da unese novu snagu i energiju, tako da će se i naš Klub fokusirati na prijem članova. Ono što smo sebi, takođe, zadali kao zadatak je da građanima približimo to što radimo. Za to će nam trebati pomoć medija – istakao je Fjodor Ćirić, vlasnik firme „Opel Ćirkom” i naveo šta članove Kluba očekuje u narednom periodu. Kako je rekao, zajedno mogu sve da urade jer bi im kao pojedincima to bilo teško.
GODINA IZAZOVA
Za govornicom se zatim našao donedavni predsednik Rotarakt kluba Zrenjanin Veselin Stojanovski, rekavši da je biti predsednik ovog udruženja posebna privilegija, ali i odgovornost. On je istakao koliko su bili vredni tokom prošle godine jer su sproveli 17 akcija servisnog i edukativnog karaktera, čija vrednost iznosi više od 350.000 dinara, u šta nije uračunata vrednost robe koju su, u saradnji sa kompanijom „Gomeks”, prikupili u akciji „Korpa solidarnosti”.
Predškolskoj ustanovi donirali su audio-vizuelnu tehniku, osnovnim školama su poklonili bele table, organizovali su tribinu na temu vršnjačkog nasilja za srednjoškolce u saradnji sa Crvenim krstom, a obezbedili su i besplatne kurseve jezika aktivistima Kancelarije za mlade.
Poželevši sreću i uspeh na novoj funkciji, Stojanovski je predao mandat dugogodišnjem članu Aleksandru Antanasijeviću, dipl. inženjeru informatike i zaposlenom u Foto studiju „Avala”.
– Zadatak nam je da lestvicu koju je Veselin podigao na viši nivo, ispratimo i potrudimo se da budemo što bolji. Prethodnih godina Klub je radio dobro što je rezultiralo da ove godine u distriktnom timu Srđan Barac bude lider, gde su bila još četiri člana iz Rotarakt kluba Zrenjanin. Naredne godine Srđan će biti čarter predsednik Rotari kluba Beograd – Global, koji su osnovali rotaraktovci iz cele Srbije. Njegov asistent u timu za Vojvodinu biće Zoran Davidovac, što je još jedan pokazatelj da smo prepoznati u lokalnoj zajednici i u Rotarakt pokretu, kao jedan od najozbiljnijih klubova – istakao je Antanasijević. – Godina će biti puna izazova, radićemo na unapređenju Kluba, prijemu novih članova, na tradicionalnim i novim akcijama, uspostavljanju veze sa klubovima drugih distrikta. Vodićemo se ciljem „budi inspiracija”, da ja kao prvi među jednakima u Klubu budem inspiracija našem članstvu i mladima u lokalnoj zajednici, zrenjaninskoj Rotari porodici, da postižemo nove ciljeve i učinimo naš Klub i Grad ponosnim u celom Rotari pokretu.
Specijalan gost skupštine bio je Nikola Božić iz Valjeva, koji zastupa odlazećeg i dolazećeg guvernera. Nakon zvaničnog dela, veče je nastavljeno uz prigodnu večeru i tamburaše.

  • ZAHVALNICE
    – Bez podrške partnera ne bismo ostvarili rezultate kakve smo imali u ovoj godini. Zahvalnice su zaslužili naš mentorski Rotari klub Zrenjanin, Inervil klub Zrenjanin, Crveni krst, Klub „Džoni”, kompanija „Gomeks”, list „Zrenjanin”, portal „I love ZR”, Foto studio „Avala”, Distriktni tim, Ivana Bošnjak Bošnjak, Hotel „Vojvodina”, RTV „Santos”, KTV, Škola stranih jezika „New age”, Kancelarija za mlade, Kulturni centar, Grad Zrenjain i mentor kluba Momčilo Dragić – naveo je Veselin Stojanovski.

I.ISAKOV

Foto: studio „Avala”

23-1-2-Rotari i Rotarakt