IZMULJAVANJE BEGEJA I UREĐENjE OBALA: Promene su već vidljive

Između pešačkog i železničkog mosta, u dužini od 780 metara, u toku su radovi na izmuljavanju Begeja, а rok za završetak radova je tri meseca. Posao teče planiranom dinamikom, u šta se danas uverio Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina i njegovi saradnici – zamenik Saša Santovac, pomoćnici Dragan Ćapin i Duško Radišić i predstavnici preduzeća JVP „Vode Vojvodine” koji učestvuju u finansiraju radova. Vrednost radova je 40 miliona dinara, sa po 20 miliona dinara učestvuju Grad Zrenjanin i JVP „Vode Vojvodine“.
Radovi su trenutno u punom jeku i značajne promene već su vidljive, u šta nas je uverio Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.
– Ovo je sada potpuno nova vizura, pogled i izgled Begeja. Prethodnih decenija smo zaboravili na Begej, što svakako nije dobro, ali, sada se vraćamo i koristimo ove resurse. Nadam se da će ove godine početi postavljnje stalnih vezova, jer imamo veliki broj zainteresovanih građana za priveze i stalne vezove, kako bi mogli ovde da čuvaju svoje čamce – kaže Radišić i dodaje da Grad Zrenjanin i „Vode Vojvodine” nastavljaju sa čišćenjem i da se ove godine čisti potez od Žutog mosta do Železničkog mosta, a deo koji je do sada očišćen pokazuje i više nego dobre rezultate.
S obzirom da Grad Zrenjanin poseduje turistički potencijal, nakon realizacije pomenutih radova, osim što će se poboljšati uslovi života svih građana, očekuje se i povećan broj turista, što će doprineti daljem razvoju grada.
Podsećamo, na potezu čije je uređenje počelo, planirana je i gradnja staze, pa će praktično šetalište koje je izgrađeno do pristana biti produženo sve do takozvanih „malih ulica“ kod železničkog mosta i vodiće pored škole „2. oktobar” i naselja „Ruža Šulman”. Takođe, u planu je i biciklističko-pešačka staza koja će povezati ovaj deo grada sa već postojećom stazom Zrenjanin – Ečka.

KABINET GRADONAČELNIKA