IZNENAĐENJE ZA MALIŠANE IZ VRTIĆA U ELEMIRU: Stigli novogodišnji paketići

Odbornice Skupštine grada Zrenjanina, članice Ženske odborničke mreže (ŽOM) i Saveta za ravnopravnost polova, danas su iznenadile i obradovale mališane u vrtiću u Elemiru kada su se pojavile sa novogodišnjim paketićima.

– Smatramo da treba da postoje jednake mogućnosti za decu sa sela kao i za mališane iz grada. Nije čest slučaj da se u naseljenim mestima otvaraju vrtići, a Elemir je primer dobre prakse. U okviru mera populacione politike, dobro je što je u ovom selu otvoren vrtić za decu uzrasta od tri i četiri godine da bi se mamama omogućilo da budu i majke i poslovne žene – istakla je Lepa Arambašić, koordinatorka ŽOM i dodala da je ispunjen jedan od ciljeva ove mreže koja se zalaže protiv svake vrste diskriminacije.

Sa decom su se celo pre podne družile i Ljuba Travica, zamenica predsednika Skupštine grada Zrenjanina, Bosiljka Božić, predsednica Saveta za ravnopravnost polova, odbornice Radmila Marković, Svetlana Vukobratović, Zorica Vučković i Jovana Erdeljan.

– Deca su bila oduševljena, za uzvrat su nam otpevali pesmice i poželeli su da ponovo dođemo kod njih. Bili su na početku iznenađeni, ali mnogo srećni. Bilo je veoma simpatično kada je jedan dečak požurio da otvori paketić da vidi šta je dobio – rekla je kroz smeh Lepa Arambašić.

Akciju su pomogli Auto centar „Tanasić“, „Tradicionalni ćevap“ i preduzeće „Ciki Valter“.

I.I.

Opširnije u štampanom izdanju