IZVIĐAČI „ČIČA JANKA”: Razigrana uskršnja smotra

Odred izviđača „Čiča Janko” iz Perleza organizovao je uskršnje takmičenje za decu do 11 godina u Farkaždinu. Pored domaćina, učestovali su članovi iz Sakula, Idvora, Knićanina i Perleza sa više od 70 mališana.

Sve aktivnosti su se odvijale u parku. Početo je sa traženjem skrivenog jajeta da bi se nastavilo sa kucanjem jaja, nošenje jaja u kašici, skakanjem u džaku, borbom petlova, otimanjem marame i na kraju, pecanjem jaja. Deca su bila raspoložena i razigrana za sve aktivnosti, a bilo je i navijača. Tokom takmičenja je napravljena pauza gde su takmičari i ostali učesnici bili posluženi pecivom, sokovima i sladoledom. U ukupnom plasmanu prvo mesto je osvojila Tijana Jandrić, drugo Vladimir Torački, a treće Katarina Belić. Nagrađeno je i troje najmlađih učesnika: Iris Santo, Georgina Velemirov i Mihajlo Marković.

U organizaciji manifestacije izviđačima su mnogo pomogli: MZ Farkaždin, Udruženje penzionera Farkaždin i roditelji iz sela. Zahvaljujemo se i Jovani Marinkov, Mariji Milenković, Katici Anđelković, Emi Santo, Mati Iliću i Stevi Marinkovu, koji se od početka do kraja manifestacije bili tu da se deca osećaju prijatno ‒ poručio je starešina Odreda izviđača Dragan Musić.

M.M.

FOTO: „Čiča Janko“